I de sidste årtier af 1800-tallet opstod amatørboksningen i Danmark, og bokseklubber blev i denne pionértid grundlagt samtidig med, at alle de andre sportsgrene etablerede sig som en del af den hastigt voksende arbejderbevægelse.

Lige fra begyndelsen af skilte amatørboksningen sig ud fra sin dekadente storebror, den professionelle boksning, som der har været skrevet så meget om.

DANSK AMATØRBOKSNINGS HISTORIE er den første komplette bog om amatørboksningen i Danmark.

I bogen beskrives dansk amatørboksning i alle sine facetter. Der er talrige kampreferater fra hele perioden fra hjemlige stævner og fra de store internationale turneringer. Livet i klubberne beskrives. Udviklingen i træningsmetoder, slag og taktikker gennem tiderne forklares. Begivenhederne inden for amatørboksningen placeres rundhåndet i forhold til samtidige begivenheder inden for boksning og anden sport, og i forhold til andre små og store historiske milepæle i ind- og udland.

I et helt kapitel for sig beskrives hidtil ukendte hændelser i dansk amatørboksning under Anden Verdenskrig.

Der er beretninger fra dansk amatørboksnings glansperioder, hvor amatørboksningen havde en fremtrædende plads og stor prestige i Danmark, og hvor den ryddede forsider i aviserne og fyldte de største idrætsarenaer herhjemme.

Men dansk amatørboksnings liv har fra Dag 1 været een lang dødskamp. Altid kontroversiel for sin brutalitet, altid i splid med sig selv om filosofien bag boksningen, altid under sportsjournalisters heftige beskydning for at have teknisk ringe boksere i elendig form, som var uværdige til at blive kaldt mestre.

DANSK AMATØRBOKSNINGS HISTORIE har forord af firedobbelt danmarksmester, nordisk mester, deltager ved OL og professionel europamester Hans Henrik Palm.

Om forfatteren:
Asbjørn B. Christensen (f. 1970) er cand.mag. i historie og dansk.

40 kampe for Lindholm, Bispebjerg, CIK og North Las Vegas Center Ring Boxing, USA.